Skolebibliotekseminar 2018

-En fagdag om lesing og kildekritikk i videregående skole

27.september – 08.30 – 15.30 – Oslo

Møt utdanningsforskere, pedagoger, formidlere og bibliotekarer som inspirer til høy kvalitet i skolebibliotekene. Gode skolebibliotek gir bedre lesere, øker læringen og er et viktig pedagogisk verktøy i skolen. Skolebibliotekseminaret er rettet mot skoleledere, lærere, skolebibliotekarer og andre interesserte.

Du kan følge strømmingen av seminaret på denne lenken.

Det kan bli endringer i tidspunkt underveis, men vi gjør vårt beste for å holde programmet.

Program:

08.30 Registrering. Kaffe, te og frukt.
09.00 Velkommen. Mari Hopland, leder NBF Skole
09.10 Åpning. Tarjei Helland, byrådssekretær for oppvekst og kultur i Oslo og utdanningsforsker
09.30 «Nyhetsvärderaren» – om kildekritikk og falske nyheter. Thomas Nygren, Universitetslektor ved Uppsala Universitet
10.30 Pause Kaffe/te
10.50 Naturfagprosjektet – pedagog og bibliotekarsamarbeid. Siv Marit Ersdal, bibliotekleder ved Drammen vgs
11.10 Om utviklingsplanen for skolebibliotek i Akershus.  Wenche Rudshaug Kavli, rektor, Skedsmo vgs og Anne Britt Ingholm, avdelingsleder bibliotek, Mailand vgs
11.30 Lunsj
12.30 Nasjonalbiblioteket og folkeopplysning.
Aslak Sira Myhre, Nasjonalbibliotekar
13.15 Stolthet og fordom. Hilde Slåtto, Foreningen !les
14.00 Pause. Kaffe, te og noe å bite i
14.15 Formidling og skriving i klasserommet med fokus på fagfornyelsen. Merete Henden Kronholm, lærer Mysen vgs
14.45 Samtidslyrikk i skolebiblioteket. Kjersti Rognes Solbu, forfatter og norsklektor
15.30 Avslutning. Mari Hopland, leder NBF Skole

15.40  Omvisning i Nasjonalbiblioteket, påmelding ved registrering til seminart.

Praktiske opplysninger

Pris kr 1050.

Institusjoner/personer som er medlem i NBF Skole kan delta til rabattert pris kr 900.

Heltidsstudenter kan delta til studentpris kr 500.

Påmelding var åpen fram til søndag 9.september. Seminaret er fulltegnet.

Skolebibliotekseminar 2018 blir holdt i Nasjonalbibliotekets Store Auditorium, Henrik Ibsens gate 110, Oslo.

NBF Skole har tidligere arrangert Sørnorsk skolebibliotekseminar 2015 på Lindesnes, Nordnorsk skolebibliotekseminar 2016 i Tromsø og Nordnorsk skolebibliotekseminar 2017 i Bodø.

Spørsmål?

Ta kontakt med oss på kontaktnbfskole@gmail.com

Last ned program og informasjon om Skolebibliotekseminar 2018 som pdf.

Informasjon om Skolebibliotekseminar 2018